SCOP

Finantarea ilegala a partidelor politice reprezinta unul dintre instrumentele cele mai folosite pentru a obtine beneficii din partea politicienilor. In aceste conditii, scopul proiectului “Transparenta si control in finantarea partidelor politice” este de a sprijini sporirea activitatilor de control si transparentizare a finantarii partidelor politice si a campaniilor electorale.

OBIECTIVE

Pentru a-si atinge scopul, Asociatia Pro Democratia a actionat direct asupra sporirii competentelor Autoritatii Electorale Permanente in implementarea atributiilor ce ii revin prin Legea 334/2006 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale. In plus, proiectul include si o componenta de stimulare a imbunatatirii performantelor partidelor politice in organizarea activitatilor contabile si de raportare financiara pentru a indeplini standardele stabilite prin intermediul legii finantarii partidelor.

ACTIVITATI
In cadrul acestui proiect, Asociatia Pro Democratia a colaborat indeaproape cu cea mai importanta institutie publica insarcinata cu atributii de control al finantarii partidelor politice si al campaniilor electorale – Autoritatea Electorala Permanenta – precum si cu agentia guvernamentala insarcinata cu sustinerea transparentei functionarilor publici si a institutiilor guvernamentale – Agentia pentru Strategii Guvernamentale.
DESCRIERE