SCOP

Scopul proiectului este cresterea nivelului de informare si responsabilizare a cetatenilor privind procesul electoral si rolul Parlamentului in viata comunitatii in vederea ridicarii gradului de participare electorala si de asigurare a unui vot constient si corect.

OBIECTIVE

1. Cresterea gradului de informare a alegatorilor cu privire la procesul electoral si la rolul Parlamentului prin producerea si distribuirea unui Ghid al Alegatorului
2. Cresterea gradului de informare electorala a cetatenilor prin organizarea de seminarii de pregatire referitoare la procesul electoral si la rolul Parlamentului
3. Cresterea gradului de competitivitate in cadrul procesului electoral, prin organizarea de dezbateri publice, la care sa participe candidatii la alegerile parlamentare si cetatenii din colegiile selectate.

ACTIVITATI

Proiectul isi propune urmatoarele activitati:

  1. Publicarea si distribuirea Ghidului Alegatorului, materialul ce va cuprinde informatii despre procesul electoral, despre rolul Parlamentului si despre implicarea cetatenilor in luarea deciziilor la nivel national. Ghidul este orientat pe alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 si va fi distribuit intr-un numar de minim 3000 de exemplare cetatenilor din localitatile unde se va implementa proiectul, precum si in alte orase sau comune din colegiile respective. De asemenea, va fi disponibil pentru consultare si varianta on-line.
  2. Desfasurarea de seminarii de educatie electorala pentru cetatenii din localitatile unde se implementeaza proiectul. Scopul seminariilor este de a creste gradul de informare a alegatorilor cu privire la rolul Parlamentului in viata comunitatii si gradul de responsabilitate in ceea ce priveste votul, precum si crearea unor nuclee civice care pot sustine consolidarea proceselor democratice in localitatile respective. Se vor organiza seminarii in judetele Bihor, Dolj, Prahova si Braila.
  3. Organizarea unor dezbateri publice electorale cu participarea candidatilor la functia de deputat din colegiile unde se desfasoara proiectul.
    DESCRIERE

Proiectul este o continuare a initiativei celor doua organizatii din mai-iunie 2012 (Alege Constient! Alegeri locale 2012), cand au fost organizate seminarii de pregatire si dezbateri pentru alegerile locale.

Publicatii

Ghidul Alegatorului Parlamentare 2012

CALENDAR

Seminarii de educatie electorala

10 noiembrie – Drajna, Judetul Prahova
16 noiembrie – Cristiorul de Jos, Judetul Bihor
17 noiembrie – Stei, Judetul Bihor
21 noiembrie – Chiscani, Judetul Braila (2 seminarii)
23 noiembrie – Plenita, Judetul Dolj
24 noiembrie – Unirea, Judetul Dolj
24 noiembrie – Orodel, Judetul Dolj

Dezbateri electorale publice

28 noiembrie – Drajna, Judetul Prahova
29 noiembrie – Chiscani, Judetul Braila
2 decembrie – Stei, Judetul Bihor
TBC – Judetul Dolj