SCOP

Proiectul „Un an in Uniunea Europeana” a avut drept scop evaluarea perceptiei cetatenilor cu privire la impactul pe care integrarea Romaniei in Uniunea Europeana il are asupra trei dintre cele mai importante domenii de activitate: administratia publica, sectorul IMM-urilor (cu o importanta productie orientata spre exportul in UE) si micii producatori agricoli. In cadrul acestui proiect, Asociatia Pro Democratia a dat publicitatii rezultatele unei cercetari sociologice care ia pulsul opiniilor cetatenilor cu privire la integrarea Romaniei in Uniunea Europeana la un an de la aderare.

OBIECTIVE

ACTIVITATI

Pentru aceasta cercetare, Cluburile APD din Botosani, Braila, Bucuresti, Constanta, Craiova, Focsani, Galati, Lupeni, Onesti, Oradea, Piatra Neamt, Ramnicu Valcea, Suceava, Targu Neamt si Timisoara au aplicat aproximativ 600 de chestionare, cate 200 pentru fiecare dintre cele trei arii de interes. Aplicarea chestionarelor s-a facut in orasul resedinta de judet si in alte cinci – sapte localitati (doua urbane si trei – cinci rurale) din judet.

DESCRIERE

Aceasta cercetare a vizat conturarea unei imagini amanuntite cu privire la modul in care integrarea in Uniunea Europeana este resimtita in ariile care au interactionat cel mai mult cu efectele integrarii. Ulterior efectuarii cercetarii, expertii APD au analizat datele obtinute si le-au prezentat sub forma unui studiu.

Materiale