SND 2019 v2


Violenta si Discriminare
este tema pe care o va aborda anul acesta SCOALA NATIONALA PENTRU DEMOCRATIE EDITIA A VIII-A si se adreseaza unui numar de 55 de tineri din Romania,  care va avea loc în perioada 12 – 18  august 2019, la Centrul de Agrement Pădureni, județul Covasna.

Scopul proiectului este creșterea gradului de implicare civică a tinerilor în comunitate și dezvoltarea lor ca persoană resursă pentru comunitatea de unde provin.

Ideea de continuitate a taberei este demonstrată de numărul edițiilor organizate de-a lungul timpului, proiectul devenind un eveniment de tradiție, care a crescut de la an la an, ajungând un punct de referință pe agenda evenimentelor dedicate tinerilor din România și având ca tematică implicarea civică și promovarea valorilor democratice.

Și în cadrul acestei ediții a Taberei își găsește continuitate viziunea noastră de oferii tinerilor din România contextul necesar și oportun prin care să înțeleagă mai bine ce implică o societate democratică adevărată și cum pot contribui la definirea unei asemenea societăți, fapt demonstrat de parteneriatul de tradiție dintre Directia Judeteana Tineret si Sport Covasna, Asociația ProDemocrația(APD), American Councils for International Education Romania și  Școala Națională de Studii Politice și Administative (SNSPA)-Facultatea de Științe Politice.

 

CUM POTI PARTICIPA?

Aplicantii care doresc sa participe trebuie:
– sa fie elevi elevi cuprinsi intr-o forma de invatamant, in clasele V – XII (inclusiv);
– sa aiba varsta intre 14 -20 ani;
– sa fie cetateni romani cu domiciliul in Romania;
– sa fie apti din punct de vedere medical;
– sa aiba acordul scris al parintilor, in vederea participarii la tabara;
– sa nu fi participat la nici o alta tabara organizata de Ministerul Tineretului si Sportului sau de o directie din subordine in anul 2019.

Inscrierea participantilor pentru tabara nationala se realizeaza in baza urmatoarelor documente:
• formularul de inscriere tip, pe care il gasiti mai jos;
• documentul de identitate (CI / certificat de nastere) – in copie;
• diplome/ certificate/ adeverinte/ contracte de voluntariat/ recomandari – in copie;
• acordul scris al parintilor;
• acordul parintelui privind prelucrarea datelor cu caracter personal (in formularul de mai jos)

Formularul de inscriere (FORMULAR de inscriere SND 2019)  completat se transmite catre DJST Covasna, insotit de documentele solicitate (vezi mai sus), la adresa de email: djst.covasna@mts.ro

Criterii de selectie

 

Perioada de inscriere:

  •  5 august – 10 august 2019

Costul privind cazarea, masa, serviciile si materialele pentru participanti vor fi suportate de catre organizatori cu sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului.

Transportul Nu este asigurat.

 

Persoane de contact:

DJST Covasna – Lazăr Cătălin, 0744 561 267, e-mail: djst.covasna@mts.ro

APD – Iuliana Iliescu, 0751 194 718, e-mail: iuliana.iliescu@apd.ro