Ajunsa la cea de-a VII-a Editie, Scoala Nationala pentru Democratie 2018 abordeaza anul acestea subiectul Etica si Integritate. Educație civică și creșterea gradului de participare activă a tinerilor la viața publică.

100 de tineri, profesori si organizatori timp de o saptamana vor invata impreuna si vor adopta un comportament etic si integru prin diverse activitati non-formale organizate de Asociatia Pro Democratia, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Covasna,  Directia Generala Anticoruptie, American Councils for International Education Romania si Facultatea de Stiinte Politice si Administrative din cadrul SNSPA.

Participantii vor aprofunda subiectele precum:

  • Etica si Integritate – cum sa fii un cetatean integru
  • Management de proiect  – tinerii vor dezvolta mici proiecte care vor incerca sa le implementeze in comunitate axate pe tema prevenirea coruptiei
  • Dezbatere si simulari pe tema etica si integritate
  • Activitati non-formale ca Biblioteca Vie si Teatru Forum
  • Cum sa actionezi intr-o situatie de urgenta – invitati ISU Covasna
  • Cum sa te comporti in zone montane – invitati Jandarmeria Montana Covasna

Scopul proiectului este creșterea gradului de implicare civică a tinerilor în comunitate și dezvoltarea lor ca persoană resursă pentru comunitatea de unde provin.

 

Ideea de continuitate a taberei este demonstrată de numărul edițiilor organizate de-alungul timpului, respectiv ed. IV, V și VI în anii 2015, 2016 și 2017, proiectul devenind un eveniment de tradiție, care a crescut de la an la an, ajungând un punct de referință pe agenda evenimentelor dedicate tinerilor din România și având ca tematică implicarea civică și promovarea valorilor democratice.

Și în cadrul acestei ediții a Taberei își găsește continuitate viziunea noastră de oferii tinerilor din România contextul necesar și oportun prin care să înțeleagă mai bine ce implică o societate democratică adevărată și cum pot contribui la definirea unei asemenea societăți, fapt demonstrat de parteneriatul de tradiție dintre Directia Judeteana Tineret si Sport Covasna, Asociația ProDemocrația(APD), Școala Națională de Studii Politice și Administative (SNSPA)-Facultatea de Științe Politice, actori cheie din România atunci când vorbim despre valori democratice și implicare civică. Anul aceste se alatura proiectului Directia Generala Anticoruptie si American Councils for International Education Romania.

 

 

Scoala Nationala pentru Democratie Editia a VII-a (6) (1)-1