Header website_1_fara logo

 

 

 

 

 

 

Promotori pentru democrație europeană 2018

Prezentarea proiectului

Ai între 18 şi 30 de ani? Eşti cetăţean al Uniunii Europene şi membru al unei asociaţii de tineret, studenţeşti sau al unui grup informal care desfăşoară acţiuni cu şi pentru tineri?

Acum ai şansa să devii şi membrul unei comunităţi active de tineri implicaţi civic, participând la cea de-a patra ediţie a proiectului Promotori pentru democraţie europeană„.

Biroul de Informare al Parlamentului European în România, alături de partenerii săi – Asociaţia Pro Democraţia (APD) şi Group of the European Youth for Change (GEYC) – te invită să afli mai multe detalii despre proiectul „Promotori pentru democraţie europeană” şi să te înscrii la cea de-a patra sa ediţie, care se desfăşoară în perioada februarie – octombrie 2018. Acest proiect îşi propune să implice în fiecare an câte 30 de tineri în promovarea democraţiei şi a valorilor care îi unesc pe cetăţenii Uniunii Europene.

 .

Ce îți oferă participarea la proiectul „Promotori pentru democraţie europeană”?

 • • Posibilitatea de a te implica în viaţa civică europeană şi de a aduce o schimbare în comunitatea ta locală;
 • • Posibilitatea de a participa la o serie de workshop-uri despre Uniunea Europeană, Parlamentul European şi valorile democratice europene;
 • • Ocazia de a acumula experiență în cadrul unui proiect european dedicat tinerilor din România;
 • • Ocazia de a cunoaşte alți tineri cu interese similare și de a dezvolta colaborări pe termen lung;
 • • Posibilitatea de a dialoga cu reprezentanţii României în Parlamentul European pe teme de actualitate şi de interes pentru tine;
 • • Posibilitatea de a participa la primul Forum al democrației europene din România pentru tineri.

Etapele proiectului

 1. 16 – 28 februarie 2018: perioada de înscriere
 2. 14 martie 2018: anunțarea celor 30 de participanți selectați
 3. 28-30 martie 2018: workshop-ul „Democrație europeană în acțiune”, organizat la Bucureşti
 4. 4-25 mai 2018: organizarea şi implementarea de către participanţi a unor acţiuni de comunicare proprii pe teme europene, la nivel local
 5. 25-26 octombrie 2018: Forumul democraţiei europene; evaluarea rezultatelor activităţilor desfăşurate, dezbatere cu decidenţi politici la nivel naţional şi european.
Află toate detaliile legate de proiect şi de modul în care poţi participa şi tu, consultând regulamentul de înscriere şi participare. Termenul limită pentru înscriere este 28 februarie 2018, ora 23.59 (formularul de inscriere se afla in regulament).
 

Notă

Doar persoanele selectate vor fi contactate în vederea transmiterii detaliilor legate de participare, numele acestora urmând să fie anunțate pe pagina de internet a Biroului de Informare al Parlamentului European în România (www.europarl.ro), precum şi pe paginile de internet ale partenerilor săi. După selecția participanților și înainte de organizarea workshop-ului, participanții vor transmite organizatorilor o scrisoare de recomandare din partea organizației din care fac parte, conform formularului de sprijin, până cel târziu la data de 19 martie 2018.

Contact

Pentru întrebări suplimentare scrieti la adresa epbucarest@europarl.europa.eu.