După atelierele de inițiative civice care au avut loc în București, sector 5 și Giurgiu, a venit rândul comunității Fundulea să organizeze prima întâlnire în cadrul proiectului SudActiv – Civic, marți 30 august 2022, orele 10, la Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea.

Proiectul SudActiv – Inițiative civice intergeneraționale își propune să coaguleze, printr-o abordare strategic intergenerațională, patru grupuri civice locale (Giurgiu, Fundulea – jud. Călărași, Tulcea și București, sector 5) în două dintre regiunile cele mai slab dezvoltate socio-uman și economic din țară, Sud și Sud-Est, regiuni caracterizate în general printr-un grad de asociativitate scăzut, cu puține organizații de inițiativă civică. 40 de tineri liceeni și seniori din zonele Giurgiu, Fundulea – jud. Călărași, Tulcea și București, sector 5 au alcătuit nucleul civic la nivel local, invitând alături de ei și alte persoane din comunitățile lor, pentru ca împreună să încerce să rezolve cele mai importante probleme cu care se confruntă. Nucleul civic a participat la ateliere de instruire pe teme legate de: buna guvernare, advocacy, management de proiect, comunicare în mediul online și offline, politici publice, comunicarea cu APL etc., în urma cărora au reușit să formeze grupuri civice locale, diseminând persoanelor care li s-au alăturat, informațiile și abilitățile pe care le-au deprins.

Cititi Comunicat_dezbateri publice _Fundulea 30 august integral.

Mulțumim Carmen Maxim (coordonator local) și Liceului Tehnologic nr. 1 Fundulea pentru organizarea acestei întâlniri și pentru implicare.

Acțiunea a fost organizată de Asociația Pro Democrația și GEAC (Asociația Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie) și face parte din proiectul SudActiv – Inițiative civice intergeneraționale, finanțat prin programul Active Citizens Fund – Romania.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să o contactați pe Iuliana Iliescu, Manager de Proiect al Asociației Pro Democrația la telefon: 0751.194.718 sau la adresa de e-mail: iuliana.iliescu@apd.ro.

Pentru mai multe informații urmăriți Inițiativă Civică- Oraș Fundulea.