apd craiova

Asociația PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova a luat act de situația șocantă din Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova, instituție publică aflată în subordinea Primăriei Craiova, unde au fost realizate „experimente” cu preparate medicale așa-zis „naturiste”, neomologate de instituțiile abilitate ale statului, pe cinci bătrâni aflați în îngrijirea instituției respective.

În temeiul protejării, promovării și respectării Drepturilor Omului – domeniu de interes prioritar afirmat în Statutul organizației noastre – și al reglementărilor Uniunii Europene cu privire la Drepturile Omului și Drepturile Pacientului, Asociația PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova, reprezentată de Carla Stoica, în calitate de Președinte, a sesizat următoarele instituții pentru a clarifica această situație, prin aplicarea prevederilor legale în vigoare:

Colegiul Medicilor din România – Filiala Dolj în legătură cu nerespectarea deontologiei profesionale de către medicul Adela Rudăreanu, salariat al Căminului pentru Persoane Vârstnice Craiova, instituție publică aflată în subordinea Primăriei Craiova. Din declarațiile făcute presei, reiese că medicul Adela Rudăreanu, pe de o parte, știa că așa-zisele tratamente nu sunt omologate/acreditate, iar pe de altă parte, nu cunoștea compoziția chimică („ingredientele”) a substanțelor pe care le-a aplicat ca tratament asupra pacienților, bătrânii aflați în îngrijirea Căminului pentru Persoane Vârstnice Craiova.

Colegiul Farmaciștilor din România – Filiala Dolj în legătură cu existența unei posibile situații de încercare de practică ilegală a profesiei de farmacist de către inginerul chimist Ionică Ruxandra, în cadrul unui protocol de colaborare semnat cu Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova, instituție publică aflată în subordinea Primăriei Municipiului Craiova.

Primăria Municipiului Craiova, în legătură cu gestionarea neconformă cu legislația în vigoare a acestei situații de către dl. Giurcă Alexandru Valentin, directorul Căminului pentru Persoane Vârstnice Craiova, instituție publică aflată în subordinea Primăriei Municipiului Craiova, solicitând dl. Mihail Genoiu, Primarul mun. Craiova să-și exercite atribuțiile legale care îi revin și să aplice măsurile administrative stabilite de lege.

Asociația PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova își rezervă dreptul de a sesiza organele în drept ale statului, în măsura în care faptele comise la nivelul Căminului pentru Persoane Vârstnice Craiova dobândesc caracter penal.

 

Carla Stoica,

Presedinte

Asociatia Pro Democratia Club Craiova