SCOP

Scopul general al proiectului consta in stimularea participarii tinerilor si a cetatenilor la viata comunitatii in care traiesc si la luarea deciziilor care ii privesc.

OBIECTIVE

1. Furnizarea de instrumente de participare civica a cetatenilor din localitatile cel mai prost situate in Barometrul Democratiei Locale din punct de vedere al dimensiunilor: societate civila, cultură civica, libertatea presei

2. Cresterea nivelului de responsabilizare a autorităţilor locale din comunităţile celor 6 localități cel mai prost situate în BDL, în ceea ce priveşte recuperarea deficitelor de democraţie identificate prin intermediul Barometrului Democraţiei Locale.

ACTIVITATI

1. Barometrul de Cercetare a Democrației Locale – această cercetare este în curs de desfășurare, iar scopul este de a stabili în localitățile în care putem găsi lipsa de democrație și bună guvernare.

2.Conferinta de prezentare a rezultatelor Barometrului Democratiei Locale-raport final.

3. Dezvoltarea și diseminarea unui ghid pentru participarea civică locală pentru cetățeni.

4. Selectarea celor 6 orașe în care echipa de proiect va implementa proiectul.

5. Organizarea a 6 sesiuni de informare în liceu privind importanța participări la vot.

6.O sesiune de training pentru 24 de tineri din 6 localitati.

7.O sesiune de formare pentru observatori profesionisti.

8.Organizarea a 6 evenimente tip – forum de candidați.

9. Monitorizarea și observarea in ziua alegerilor.

10. Linia verde 0800 100 070 – în ziua alegerilor noi oferim o linie telefonică gratuită pentru a ajuta cetățenii să găsească informații utile despre ce este votul, unde pot sa voteze, ceea ce au de facut dacă au văzut o neregula.

11. Două conferințe/evenimente pentru a prezenta rezultatele după campanie – locale și parlamentare

DESCRIERE

Prezenta la vot este legat de cetățenia activă, dorința tinerilor de a fi implicați în comunitate poate fi puternic legata de educatie.

Conform unui studiu efectuat în 2011 de către Institutul de Științe ale Educației, cultura civică este inclusă în programa școlară doar după ce mai mulți tineri au părăsit deja școala. Ca urmare, tinerii nu sunt suficient informati despre beneficiile implicarii civice. Deci, cu scopul de a umple lipsa de informații în cauză pentru inocularea unui spirit civic în rândul tinerilor, este necesară informarea tinerilor prin promovarea importanței dreptului de vot și abilitarea rolul cetățenilor în sistemul democratic.

Prin proiectul Votul tau. Vocea ta! Intenționăm să conștientizam tinerii cu privire la importanta participarii acestora la vot. Cu toate acestea, proiectul își propune să informeze și să educe tinerii sa devina cetateni activi.