SCOP

Transferul de responsabilitate de la stat catre comunitati este un concept relativ nou in Romania si a luat forma descentralizarii institutionale in discursul politic al reprezentantilor nostri. Prin urmare consideram utila si necesara interventia din punct de vedere al informatiilor, cunostintelor si metodelor de antreprenoriat, interventie sociala si autogestiune intr-un regim democrat, in care libertatea de exprimare si de actiune presupune nu doar drepturi, ci si responsabilitati.

APD considera necesare sustinerea unor sesiuni de informare si pregatire destinate tinerilor studenti, in urma carora acestia sa afle ce presupune dezvoltarea in democratie, care este rolul antreprenorului in dezvoltarea comunitatii, niveluri si forme de dezvoltare intr-un stat.

OBIECTIVE

Asigurarea unui cadru necesar comunicarii si dezvoltarii pentru bunastare sociala prin antreprenoriat si initiativa civica; Crearea unui instrument pentru facilitarea formarii de antreprenori prin punerea la dispozitie a tuturor informatiilor necesare (inclusiv exemple de afaceri de succes ale unor tineri antreprenori, mentionand cu pasii efectivi care au dus la realizarea lor); Oferirea unor alternative de afacere si dezvoltare personala pentru tineri.

ACTIVITATI

Organizarea unei sesiuni de informare, in data de 6 aprilie 2012, in Bucuresti, la care sa participe alaturi de studenti profesori universitari, reprezentanti ai administratiei publice locale, reprezentanti ai Eximbank, reprezentanti ai Ministerului Finantelor si reprezentanti ai diverselor ong-uri si asociatii care isi desfasoara activitatea in domeniul antreprenoriatului etc. Sprijinirea tinerilor de catre echipa APD alaturi de partenerii lor prin aducerea de informatii si directionarea acestora catre actorii economici abilitati in scopul dezvoltarii. Oferirea unor internship-uri pentru studentii care au avut cele mai bune idei de afaceri, in urma discutiilor din cadrul evenimentului.

DESCRIERE