PARLAMENTUL TINERILOR 2016

Asociaţia Pro Democraţia (APD – inițiatorul proiectului), Camera Deputaţilor și Fundația Hanns Seidel România organizează, la Palatul Parlamentului, în perioada 25-27 noiembrie 2016, Parlamentul Tinerilor – ediţia a VIII-a, o simulare a procesului decizional din cadrul Parlamentului României desfășurat pe grupuri politice, comisii parlamentare, precum şi în plen.

Prin acest proiect, organizatorii îşi propun să ofere tinerilor posibilitatea înţelegerii importanţei, rolului şi funcţiilor Parlamentului în cadrul celorlalte instituţii democratice, familiarizarea cu doctrinele partidelor politice parlamentare, oferirea unei viziuni practice asupra a ceea ce reprezintă în mod real activitatea parlamentară.

Evenimentul se adresează tinerilor liceeni (majori) 18 ani şi studenţi cu vârsta de cel mult 26 de ani.

Tinerii care doresc să participe la acest eveniment se pot înscrie prin completarea formularului de înscriere, transmiterea CV-ului şi elaborarea unei iniţiative legislative. Documentele vor fi trimise electronic, doar în format (pdf), la adresa de e-mail pt2014@apd.ro până pe 13 noiembrie a.c, ora 23:59.

Selecţia candidaţilor se va face în funcţie de punctajul obţinut pe baza CV-ului şi a unei iniţiative legislative pe care tinerii trebuie să o propună în momentul înscrierii la eveniment, conform Comisiilor Parlamentare ale Camerei Deputaţilor stabilite de organizatori:

         Comisia pentru sănătate si familie;

         Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranța națională;

         Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului;

         Comisia pentru mediu și echilibru ecologic.

Mai jos vei găsi formularele și un model pentru redactarea propunerii legislative și a expunerii de motive, respectiv regulile de procedură aplicabile în cadrul Parlamentului Tinerilor și programul evenimentului.

1. program_parlamentul-tinerilor_-2016

2. reguli_de_procedura_desfasurarea-sedintei-in-plen_2016

3. formular-expunere-de-motive / model_expunere-de-motive

4. formular-proiect-de-lege /  model_proiect-legislativ

Pe durata întregului eveniment APD va asigura participanţilor masa, iar pentru persoanele din afara Bucureştiului organizatorii vor asigura cazarea (2 nopți cazare 25-26 noiembrie) şi transportul dus-întors (autobus, tren – clasa a II-a, bon benzina conform calcul 7,5%).

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să o contactaţi pe Iuliana Iliescu, Manager proiect, la numărul de telefon 0751 194 718 sau 0744 688 163 sau pe email: iuliana.iliescu@apd.ro.

P.S.: Dacă cunoști persoane care ar putea fi interesate de acest eveniment nu ezita să le dai de veste. 

 Cum a fost în edițiile anterioare puteți citi în Vocea Tinerilor Parlamentari.

 

Organizatori:
transparenta

 

 

hs_logo_transp

 

 

 

cdep