SCOP

Proiectul a avut drept scop dezvoltarea unei relatii de lucru intre parlamentari si reprezentanti ai societatii civile in sapte tari din Europa de Sud Est (Albania, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Macedonia, Romania, Serbia si Muntenegru, inclusiv provincia autonoma Kosovo).

OBIECTIVE

ACTIVITATI

Programul a fost gandit si implementat in doua faze complementare: intr-o prima faza s-a efectuat consultarea societatii civile pe marginea proiectelor de lege aflate in acel moment in lucru in Parlamentele nationale, iar in cea de-a doua faza, au fost organizate dezbateri publice pe diferite teme. In plus, pentru a intari dimensiunea regionala a programului, atat la jumatatea proiectului, cat si la finalul sau, au fost organizate doua conferinte regionale care au avut rolul de a evalua desfasurarea, respectiv incheierea proiectului si rezultatele acestuia.

DESCRIERE

Cele mai importante realizari ale acestui proiect au fost reprezentate de fixarea pe agenda dezbaterilor societatii civile a unor subiecte importante cum ar fi: reforma electorala, revizuirea Constitutiei si reglementarea activitatii de lobby in Romania. Atat seminariile organizate pe aceste teme („Reforma legislatiei electorale in Romania” si „Societatea Civila si Revizuirea Constitutiei”) cat si grupul de lucru format sub egida Centrului de Resurse Juridice (cu participarea reprezentantilor Asociatiei Romane pentru Transparenta, ai Ministerului Justitiei si ai Ministerului pentru Relatia cu Parlamentul) reprezinta principalele realizari ale proiectului.