Asociația Pro Democrația, Direcția Generală Anticorupție din Ministerul Afacerilor Interne și Fundația Hanns Seidel România  împreună cu sponsorul principal FLANCO lansează ANTI-CORRUPTION FILM FESTIVAL 2015, primul proiect cu tema „Educaţie anticorupție prin film”.

Organizatorii au încheiat un parteneriat instituțional cu Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) din România, aflat în 2015, la a XIV-a ediție

Proiectul îşi propune să participe la promovarea transparenţei, integrităţii, responsabilităţii şi bunei guvernări prin atingerea a trei dimensiuni ale prevenirii corupţiei: informarea privind efectele negative ale corupţiei, încurajarea unei atitudini de intoleranţă şi stimularea celor afectaţi în semnalarea cazurilor de corupţie către organele competente. Toate aceste dimensiuni au în vedere, în plus, o acţiune orientată spre viitor, pentru că se adresează în primul rând tinerilor, care sunt încurajaţi să ia atitudine împotriva corupţiei ca cetăţeni activi, dezvoltându-se astfel societatea civilă românească în sens larg.

Acțiunile proiectului constau în organizarea unor seminarii de informare în liceele și universitățile din cele 41 de județe din țară și Municipiul București, campania de promovare și înscriere în competiția de filme de scurt-metraj, organizarea de dezbateri – discuțiile se vor axa pe subiectul filmelor câștigătoare cu scopul de a înțelege mai bine mesajul și acțiunea filmului.

Principala acțiune a proiectului constă în organizarea unei competiţii de filme de scurt-metraj adresată deopotrivă cineaştilor amatori și profesioniştilor din România.

Astfel, ORGANIZATORII lansează anunțul de înscriere în Competiția de filme de scurt-metraj.

ÎNSCRIE-TE (formularul aici).

Filmele înscrise în Competiția Anti-corruption Film Festival 2015 trebuie să îndeplinească cumulativ regulile şi condițiile de participare conform

Regulament Anti-corruption Film Festival 2015.

Acestea trebuie să conțină elemente care să contribuie la determinarea adoptării unui comportament integru de către cetățenii și funcționarii statului.

Pentru mai multe informații ne puteți contacta la 0751 194 718 sau pe email la anticorruption@apd.ro.

Persoana de contact Iuliana Iliescu

 

Aici puteti viziona spotul

Scenariu, Regie, Producție, Montaj: Laura Lăzărescu-Thois

DoP: Andrei Goagă

Actori: Marius Cătălin Nănău, Claudia Ciurcă, Armina Hoinaru, Axel Moustache,
Rareș Lucaci, Andrei Stehan

Muzică: Simona Strungaru

 

Afisul campaniei

Afis inscriere concurs      un afis de Grigoruta Constantin

 

Proiect implementat de:

Sigla APD            sigla DGA2          FHS_up-Romania-roma_4c-EDIT            sigla MAI1

 

sponsor principal     Logo_Flanco_mereu_peste_asteptari_Blue

 

 

parteneri media      logo_publicitate        JURIDICE.ro_-1024x363    filmmic    Logo e-mail