SCOP

Proiectul are drept scop adoptarea de catre organizatiile neguvernamentale din Romania a unuia dintre cele mai eficiente instrumente de monitorizare a activitatii parlamentarilor: sitemul scorecard (clasament).

OBIECTIVE
ACTIVITATI
DESCRIERE

Clasamentele reprezentantilor din parlamente, realizate de diverse  organizatii neguvernamentale in domenii diferite, sunt instrumente foarte importante de advocacy, mai ales in democratiile in care publicul are la dispozitie o vasta informatie despre felul cum au votat membrii Parlamentului. In astfel de cazuri, clasamentele ajuta la filtrarea si traducerea multitudinii de date disponibile publicului, pentru ca electorii sa poata determina relativ rapid si usor care sunt legile importante pentru ei si cum au votat alesii lor.

Asociatia Pro Democratia implementeaza deja acest instrument in domeniile sale de activitate – democratie participativa, transparenta, anti-coruptie, sistem electoral etc – la www.apd.ro/clasament, iar prin intermediul proiectului de fata va transmite aceasta experienta si altor organizatii din Romania care doresc sa monitorizeze si sa informeze in legatura cu activitatea parlamentarilor in diferite domenii.