Show-ul demonstrativ de dezbateri in imagini

 

 

DSCF3036DSCF3010DSCF3023DSCF3021 

 

 

COMUNICAT DE PRESA

Ajuns la cea de-a II-a ediție, proiectul Lideri pentru Integritate desfășurat de Asociația Pro Democrația în parteneriat cu de Direcția Generală Anticorupție, PROEDUS și Inspectoratul Școlar al Municipiului București (I.S.M.B.) debutează marti, 11 aprilie a.c cu o runda de dezbateri pe teme de profil. Lideri pentru Integritate este un proiect de informare și educație anticorupție dedicat elevilor din liceele bucureștene, iar in acest an principalale acțiuni constau într-un concurs de dezbateri pe teme de integritate, precum și un concurs de creație artistică adresat tinerilor liceeni, activități ce vor fi sprijinite de spectacole artistice cu public.

Evenimentul va avea loc la Palatul Național al Copiilor, începând cu ora 10.00, unde va fi organizată o activitate demonstrativă de dezbatere pe tema integrității susținută de o echipă de elevi din cadrul Colegiul Național Mihai Viteazu, câștigătorii Campionatului Național de Dezbateri 2016. La show-ul demonstrativ participă echipe de elevi din 20 de licee și colegii bucureștene implicați în proiect. Cu acest prilej, tinerii vor pune în discuție dilemele pe care le întâmpină un cetățean/funcționar public aflat în situația de a da sau a lua mită, precum și argumentele ce stau la baza faptelor de acest gen. Participanții vor avea la dispoziție circa o lună pentru a se pregăti în vederea participării la concursul ce va avea loc pe 29 – 30 mai, cu prilejul Zilei Aniversare a Direcției Generale Anticorupție. Echipele câștigătoare vor participa la Tabăra de dezbateri organizată cu sprijinul PROEDUS și ISMB în timpul vacanței de vară.

* * *

Proiectul Lideri pentru integritate a avut la bază nevoia educării tinerei generații în spiritul integrității și informarea acesteia cu privire la ce reprezintă infracțiunile de corupție, instrumentele de sesizare a acestor fapte și adoptarea unui comportament onest, proactiv și responsabil. Totodată, proiectul reprezintă o continuare a activităților adresate tinerilor desfășurate în anii precedenți de Direcția Generală Anticorupție și Asociația Pro Democrația, dintre care cel mai semnificativ este cel denumit Tinerii împotriva corupției. Acestor activități li s-a alăturat pe parcurs PROEDUS și Inspectoratul Școlar al Municipiului București. De altfel, la prima ediție a Proiectului Lideri pentru integritate au participat peste 2600 de liceeni din 24 de  licee  din București.

Dacă în 2016, elevilor le-au fost prezentate de către actorii de la Cuibul Artiștilor scenete de teatru tematic cu subiecte pe teme de integritate, în acest an, vor fi ei înșiși actori în piesele regizate de către aceștia.

Proiectul a avut multiple acțiuni în spații publice, care au adunat la un loc cetățeni ai Bucureștiului ce au fost informați și educați în spiritul legii și corectitudinii.