de Mitea Florin-George

                                                                                                                                Voluntar si participant la proiectele APD

Experienta traita in Belgia, este cu siguranta de neuitat, dat fiind faptul ca a fost prima calatorie efectuata de mine cu avionul (recunosc am avut o traire emotionala), insa ceea ce conteaza cel mai mult este cu ce anume am ramas noi, cei care am ajuns aici, unde am avut posibilitatea sa cunoastem oameni noi, sa ne imprietenim cu multa lume, sa experimentam si viata dintr-o alta tara sau mai bine spus sa vedem locul in care se iau deciziile importante, ce au legatura cu noi, cei ce ne dorim sa ajungem cat mai sus in ceea ce ne-am propus pe viitor.

Pot spune ca in aceste trei zile, m-am distrat, am calatorit si am vizitat multe locuri, insa cred ca cel mai important aspect este acela ca am plecat din Bruxelles mult mai motivat pentru a invata cat mai multe lucruri despre Uniunea Europeana, decat am crezut ca sunt pana sa ajung acolo.

Oamenii care ne-au intampinat sunt la un nivel foarte inalt din punct de vedere al cunostintelor, din foarte multe domenii ( juridic, economic, etc.), insa acest lucru nu i-a impiedicat sa discute cu noi si sa ne trateze in mod egal, sa ne faca sa ne simtim ca acasa, alaturi de prieteni.

Am fost primiti foarte frumos de catre Doamna Europarlamentar Norica Nicolai, dar si de colaboratorii dansei, care si-au manifestat interesul de a ne transmite cat mai multe informatii, de a ne ajuta sa intelegem rolul Parlamentului European, modalitatea in care acesta isi desfasoara activitatea si cum contribuie acesta la bunastarea cetatenilor Uniunii Europene.

Am mai multe motive sa sustin faptul ca aceasta experienta este de neuitat, in primul rand pentru ca am fost acolo cu o parte dintre colegii mei ( Ioana Maracine, Stroescu Maria, Stamatie Bogdan, Serban Manelici si Curiman Dragos ) pe care ii apreciez foarte mult, pentru devotamentul si implicarea de care dau dovada in tot ceea ce fac, dar si pentru faptul ca in timp ce coboram din turnul Belfort situat in Brugges, m-am intalnit cu o fosta colega de liceu pe care nu o mai vazusem de ceva timp si asta m-a facut sa imi dau seama ca lumea este ”foarte mica” si ca ma simt ca acasa oriunde voi merge, atata timp cat sunt insotit de oameni de calitate sau intalnesc persoane pe care imi doresc sa le revad. Din turnul Belfort se vede tot orasul Brugges care este superb si pentru acest lucru merita sa urci cele 366 de trepte  pentru a te bucura de o asemenea priveliste.

Apoi am mers la muzeul de ciocolata din Brugges care este de-a dreptul impresionant din toate punctele de vedere, unde cred ca am mancat cea mai buna ciocolata si am vazut instrumentele pe care le foloseau la prepararea acesteia, inca din cele mai vechi timpuri dar si pana in prezent, traditiile si retetele pastrandu-se.

Terminand vizita noastra din Brugges ne indreptam catre Bruxelles unde aveam stabilita o intalnire cu Doamna Norica Nicolai. In jur de ora 23:00 am hotarat sa mergem si in alte locuri, asa ca am hotarat sa mergem intr-un local cum probabil nu exista in alta tara dintr-un anumit punct de vedere si anume, ca acolo gasesti bere din toate colturile lumii.

In urmatoarea zi am mers la o conferinta tinuta de Doamna Norica Nicolai pe tema pescuitul si anumite probleme cu care se confrunta acesta, la nivelul Uniunii Europene. Un subiect foarte interesant pentru ca asa cum stim, pestele este o sursa foarte importanta de hrana, iar pe acest subiect au luat cuvantul in dezbatere mai multi oameni politici ce au adus in sprijinul ideiilor avute si argumente pe masura acestora.

In timpul conferintei am studiat asistenta si am observat interesul de care au dat dovada persoanele prezente, acest lucru surprinzandu-ma in mod placut.

Sunt multe lucruri de spus insa m-am gandit sa rezum cat mai scurt experienta traita de mine pe taram belgian, pentru a spune ce am simtit si cu ce am ramas dupa aceasta vizita, si vreau sa va bucurati si voi de aceasta oportunitate.

______________________________________________

In perioada 23-25 martie 2015 Asociatia Pro Democratia cu sprijinul europarlamentarului  Norica Nicolai a organizat o vizita la Parlamentul European, sediul Brussels pentru castigatorii proiectului Tinerii impotriva coruptiei editia a- III-a. Multumim pentru sprijin.

 

DSC_0549DSC_0531

 

Comentarii

2 comentarii la “Experienta pe taram belgian”

  1. Anday :

    Tudor:Cum se procedează een cazul ceend un railazetor este salarieat din vulumul realizării, şi din pricin obective salariul se primeşte mai mic de salariul minim prevăzut de leje.Şi dacă apar aşa cazuri zilele de sărbători şi cele de odihna lucrate de angazator binevol se platesc dublu, lueend een consederaţie că sa făcut adaus peenă la salariu minim. Dacă se poate indicaţi num Hotăreerei referitor la salarizarea din volumul de realizat

  2. Grace :

    The biggest preblom with the premise for the article, which is correct I might add, is that no one gives a S**T. Never have, never will. Just look at all the lawsuits, who pays? Taxpayers and they don’t even realize it.Its been proven, time and time again, that an older, more educated, more mature police force, costs less. Yes, the salaries might be higher and the benefits might be a little better, but there’s fewer lawsuits, less turnover, and fewer prebloms. [See NYPD in the late 90’s w/ the „Dirty 30″ and pretty much the entire New Orleans PD for who knows how long.]Certain neighborhoods in the city can afford to have off-duty cops roaming their neighborhoods, so they experience less crime. Most of those jobs are held by folks that have been around a while and took the job for the right reasons, at least initially. Although, even some of those neighborhoods are starting to feel it, as well.The remaining neighborhoods deal with these issues, like they always have. With complete and total indifference. Call 911, tell your story to whoever answers the call and hope that something is done.Its no secret that about 15%(if that) of the people, do about 95% of the work. If that 15% ever decided to head for greener pastures, that place would crumble.APD has been a consistent talent pool for the federal agencies. The Feds get guys that have a lot of experience, are used to getting treated like S**T, so when they show up for work for the federal government, they’re ready to wrestle a pack of wolves. Anything to get them away from the city.So, if all of your talent is going, who is left behind?

Adauga un raspuns