Active-citizens-fund@4x

 

 

 

 

 

 

COMUNICAT DE INFORMARE

CONFERINȚA FINALĂ PROIECT SUD ACTIV

În contextul finalizării proiectului ”Sud Activ – inițiative civice intergeneraționale, partenerii Asociația Pro Democrația, Asociația Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie (GEAC ) din București și Asociația Mâini Întinse din Tulcea organizează la București conferința finală cu scopul de a prezenta rezultatele proiectului, dar și mai important de a crea un cadru prin care cei implicați în proiect să împărtășească din experiența proprie legat de exersarea cetățeniei active și inițierea unei campanii de advocacy. În cadrul evenimentului prin subiectele abordate cu partenerii și grupurile civice locale, vom face o legătură între de unde am pornit și ce s-a realizat până la finalul proiectului, dar și care sunt următorii pași pentru ca lucrurile nu se termină aici.

Proiectul Sud Activ a coagulat printr-o abordare strategic intergenerațională patru gupuri civice locale în două dintre regiunile cele mai slab dezvoltate socio-uman și economic din țară, Sud și Sud-Est, regiuni caracterizate în general printr-un grad de asociativitate scăzut, cu puține organizații de inițiativă civică. În acest context, 40 de tineri de liceu și seniori din zonele Giurgiu, Tulcea, Fundulea (jud. Calarași) și Bucuresti (sectorul 5) au alcătuit nucleul civic la nivel local și au beneficiat de instruire din partea unor experți pe teme ca: buna guvernare, advocacy și management, politici publice, comunicare cu administrația publică, leadership etc.

Susținuți de echipa de proiect, aceștia au avut rolul de a coagula comunitatea, astfel ca, în final, împreună cu alți tineri și seniori au identificat nevoile comunității, au planificat acțiuni locale și au propus soluții, devenind astfel, cetățeni activi în comunitatea lor.

Cei interesați sunt invitați la eveniment pe 25 mai a.c, între orele 16.00 – 18.30, la Hotel Capitol (București, Calea Victoriei nr. 29), să marcăm împreună finalizarea proiectului ”Sud Activ – inițiative civice intergeneraționale” și împreună să aducem schimbarea și să creionăm Viitorul comunităților locale. Proiectul este finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021, prin programul Active Citizens Fund Romania.

Pentru mai multe informații și confirmarea participării contactați Managerul de proiect - Iuliana Iliescu la adresa de e-mail: iuliana.iliescu@apd.ro, sau telefonic la 0751.194.718.

„Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă

 PPT_logouri