Este încă vacanță și perioadă de concedii, dar asta nu i-a împiedicat pe cetățeni de toate vârstele din Giurgiu să participe luni, 29 august 2022 la prima dezbatere cetățenească, în cadrul proiectului SudActiv – Civic.

Proiectul SudActiv – Inițiative civice intergeneraționale își propune să coaguleze, printr-o abordare strategic intergenerațională, patru grupuri civice locale (Giurgiu, Fundulea – jud. Călărași, Tulcea și București, sector 5) în două dintre regiunile cele mai slab dezvoltate socio-uman și economic din țară, Sud și Sud-Est, regiuni caracterizate în general printr-un grad de asociativitate scăzut, cu puține organizații de inițiativă civică. 40 de tineri liceeni și seniori din zonele Giurgiu, Fundulea – jud. Călărași, Tulcea și București, sector 5 au alcătuit nucleul civic la nivel local, invitând alături de ei și alte persoane din comunitățile lor, pentru ca împreună să încerce să rezolve cele mai importante probleme cu care se confruntă. Nucleul civic a participat la ateliere de instruire pe teme legate de: buna guvernare, advocacy, management de proiect, comunicare în mediul online și offline, politici publice, comunicarea cu APL etc., în urma cărora au reușit să formeze grupuri civice locale, diseminând persoanelor care li s-au alăturat, informațiile și abilitățile pe care le-au deprins.

Cititi Comunicat_dezbateri publice_Giurgiu 29 august integral

Mulțumim Marinela Anghel (coordonator local) pentru organizarea acestei dezbateri și pentru că ai acceptat provocarea noastră de a fi parte din proiect.

Acțiunea a fost organizată de Asociația Pro Democrația și GEAC (Asociația Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie) și face parte din proiectul SudActiv – Inițiative civice intergeneraționale, finanțat prin programul Active Citizens Fund – Romania.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să o contactați pe Iuliana Iliescu, Manager de Proiect al Asociației Pro Democrația la telefon: 0751.194.718 sau la adresa de e-mail: iuliana.iliescu@apd.ro.

Pentru mai multe informații urmăriți pagina SudActiv-Initiative Civice Intergenerationale-Giurgiu.